hits

Take it or leave it, Venstre


Du trenger ikke å være statsviter for å se at det er store forskjeller mellom Venstre og Fremskrittspartiet. Forholdet mellom våre to partier har åpenbare likhetstrekk med et ekteskap som sårt trenger parterapi for å ivareta kjærligheten. Utfordringen ligger i hvordan politikere fra begge våre partier håndterer de ulikhetene vi står overfor, hvor Venstre-leder Trine Skei Grande ser ut til å velge den *kremt* ikke fullt så konstruktive utveien. Dette går først og fremst utover Venstre selv, noe jeg ikke bryr meg noe nevneverdig om. Men det kan også føre til at statsministeren etter 11.september heter Jonas Gahr Støre hvis vi ikke evner å stå samlet på ikke-sosialistisk side. Venstre forvalter et ansvar som er større enn hva de selv tror, og forvaltningen går særs dårlig når det er viktigere å svartmale Frp enn å angripe Arbeiderpartiets arbeidsfiendtlige skattepolitikk.

På tirsdag hadde Venstre sin pressekonferanse før partiets landsmøte førstkommende helg. Under pressekonferansen trakk Grande frem en kravliste på 31 punkter de la frem under Arendalsuka i 2013 for kommende periode. Nå, snart fire år etter viser det seg at Venstre har fått gjennomslag for 24 av disse tiltakene. Det er gjennomslag en opposisjonspolitiker vanligvis bare kan drømme om. Men fremfor å fokusere på vårt felles prosjekt, velger Grande og Venstre nå å fokusere på å få FrP ut av regjering. Hvis dette fortsetter frem mot valget velger Venstre å dyrke forskjellene mellom våre to partier, fremfor de seire vi kan skryte av. Det er oppskriften på borgerlig tilbakegang.

Hva med å:
1. Fokusere på alt Venstre faktisk har fått gjennomslag for
2. Snakke om egen politikk, fremfor å rakke ned på et parti som faktisk er en av årsakene til at Venstre har fått gjennomslag

Min drømme-regjering er Jensen-regjeringen med Siv Jensen som statsminister. Det er like urealistisk som at Høyre skal i regjering alene med KrF og Venstre. Dette vet Trine, men likevel velger hun en tilsynelatende euforisk retorikk om en regjering som aldri kommer til å bli noe av. At Venstre vil ha størst mulig gjennomslag for sin politikk er forståelig, men da er det kanskje på tide å samarbeide med samarbeidspartiet sitt, fremfor å jobbe for at FrP ikke skal fortsette i regjering. For veien til gjennomslag for Venstre går faktisk gjennom FrP.

Take it or leave it.

 

16 kommentarer

Det jeg ikke skjønner er åffer gjør ikke Venstre det som er helt nøddvendig for at dem skal få gjennomslag for dem vikktigaste saka demses: Nemlig å melda overgang tel dem rødgrønne! Dem må jo skjønna at det er sammen med Partti, SV, MDG, og kanskje Rødt at dem får gjennomslag for dessa, som jo alle veit er klimapollitikk og assylpollitikk. Da nøtter det ikke å samarbeida med no'n freppera, som vil sleppa ut flere tonn med CO2 og faens oldemor, men ikke sleppa inn en eneste assylsøker eller isslamist. Derfor bør Venstre heller gjøra om seg sjæl tel et rødgrønt partti, det er den eneste løsninga som kan funka for dem.

Roar Gustavsen

Roar Gustavsen

Er mangeårig Venstre-velger, og er 100% enig i analysen din. Mener at Venstre burde ha valgt å gå inn i regjering i 2013, framfor denne rare kombinasjonen av støtteparti og opposisjonsparti. I norsk politikk finnes det kun to stabile regjeringsalternativer: en sentrum-venstre koalisjon med Ap,SV og Sp (med alternativt støtte fra Rødt), og en sentrum-høyre koalisjon med H, FrP, V og KrF. Hvor MDG plasserer seg her er usikkert. Jeg stemmer nok Venstre uansett, men for de mer usikre velgerne kan dette utspillet være nok. Vet at mange FrP-ere misliker Venstre, men det blir ingen ny borgerlig regjering med et Venstre under sperregrensa, så spar på skadefryden.

Leif Jakobsen

Leif Jakobsen

Jeg synes Høyre og FrP burde sagt klart ifra at det er uaktuelt å samarbeide med det folkefientlige partiet Venstre. Når lederen spretter champagneflaska etter å ha klart og sende 1000 mennesker ut i arbeidsledighet, så burde all fornuft tilsi at partiets dager er talte.

Man bør altså være taktisk og stemme FRP , selv om man muligens digger H mer?

Dessverre tror jeg faren for at Støre er neste statsminister, er for stor. Folk tror fremdeles venstresiden er de fattiges venn, etc. For meg er de bare skatteflåerne, avgiftsflåerne...

Venstre stoler jeg ikke på en plass. Egentlig ikke Krf heller, men Hareide har forbauset enkelte ganger, for han har utvist litt smidighet man ikke er vant til fra de religiøse.

Lureste er å ikke avgi stemme i det hele tatt, fordi at demokratiet er en oppblåst illusjon.

Politikere er samfunnets største sjarlataner.

Godt og riktig skrevet av Bjørn-Kristian, og gode kommen- tarer. Jeg får allikevel lyst til å legge til en litt mer personlig vurdering. Venstre er for mange blitt synonymt med Trine Skei Grande, og hun er synes mildt sagt lite populær etter flere provoserende utspill. Det er ikke uvesentlig i dagens mediabilde hvem som fronter et parti, og sakligheten kan fort vike for både sympatier og anti- patier for den enkelte politiker. Jeg har ikke noe imot de fleste av hovedlinjene til partiet Venstre, men jeg blir rett og slett uvel av å se og høre Trine Skei Grande. Det strider mot all folkeskikk å gi seg selv en slik makt på et så "lite" grunnlag. Så, Venstre, få på plass en ny partileder!

Venstre kunne ha vært et godt liberalt parti men det er ødelagt av Trine Skei Grande.

Hun er kompromissløs og ødeleggende for landet, eksempelvis sørget hun for at Rygge ble lagt ned og 1000 ble arbeidsledige.

Høyre er ikke sterkt og tydelig nok til å demme opp for Tåkefyrsten og følget hans. Folk har glemt 8 rødgrønne år med rot, krangel, handlingslammelse og vanvittige kostnadsøkninger som sendte våre arbeidsplasser ut av Norge.

Og snart starter kampanjene i media for å få regjeringsskifte. Fest setebeltene!

Antisosialist

Antisosialist

Riktig analyse. Venstre opptrer som om de har makten både i regjering og flertall på stortinget. Å utnytte denne vippeposjonsmakten er direkte motbydelig, og er årsaken til at jeg ikke kan fordra Venstre. Hadde de oppført seg som et borgelig parti med ønske om å hindre sosialistene ved makten igjen, så hadde jeg hatt sympati med Venstre. Jeg er sikker på at mange tenker slik, også de som kunne tenke seg å stemme Venstre, men avstår pga Venstres snørrhovne fremtreden. Venstres politikk er IKKE positivt for Norge eller Nordmenn, de kjemper for skyhøye avgifter (såkalte "miljøavgifter") som kun rammer Norge og vår konkurranseevne. De kjemper også for en islamisering av landet med sin fri-innvandrings politikk, der landet blir utarmet av NAV`ere og hele samfunnet endrer seg mer og mer mot islam, og bort fra det tradisjonelle kristne samfunnet som landet er bygget opp på. Det er nemlig derfor Norge er som det er, og en endring i dette vil få store konsekvenser for fremtiden. Kristne nordmenn blir i mindretall om noen år, og vi kan bli fritt vilt i gatene, slik det er i midtøsten, hvor kristne systematisk blir slaktet. Bare fordi de er kristne.

Jeg vil IKKE ha Venstre i regjering sammen med Høyre/FrP, men hvis Venstre vil heller ha borgelig enn sosialistisk styre, så må de snart bestemme seg. Skal de hjelpe Støre med drittsnakk om FrP, eller skal de fokusere på hvordan vi kan gjøre Norge bedre på borgelig side. De må huske på at de har fått like mye gjennomslag for sin politikk ved å stå utenfor, som om de hadde vært i regjering.

Det er egentlig for jævlig, at et sperregrenseparti skal ha så stor makt, systemet burde blitt endret for å hindre dette.

Jeg håper det snart går opp for folk at hvis vi skal Tilpasse landet for fremtiden - både med lavere skatter som gir bedre konkurranseevne, og bremse innvandringen, så er det BARE et flertall av Høyre/FrP som kan klare dette. Alle andre partier vil det MOTSATTE.

Hvis det ikke blir borgelig regjering etter valget, så LEGGER JEG SKYLDEN PÅ TRINE SKEI GRANDE !!!

Det var virkelig riktige ræva som feis!

Er det noen som "lever" av å rakke ned på andre så er det Frp og Fpu. Skjerp deg! Rydd heller opp i eget skap før du dømmer andre sine.

Dagens regjering og storting holder ikke mål.

Vi som norske statsborgere har makt til å kaste ut samtlige politikere fra stortinget, om vi organiserer oss så er det mulig. Stem for Reform av Stortinget!

JAN-EIGIL ENGH

JAN-EIGIL ENGH

De politiske utspillene fra Venstre er basert på drømmen om en sentrumsregjering. Vi husker jo Bondevikregjeringen som styrte landet med et minimum av velgerne i ryggen. Venstre ønsker å være "Det politiske midtpunkt" helst med Trine som stasminister, vil jeg tro. Det er jo en real politisk intensjon men særlig realistisk er det ikke. Dessverre er vi blitt litt vel demokratiske her i landet med en valglov som gir miniparti mulighet til politisk makt.

Jeg synes Trine S.Grande håndterer dette så dårlig, at hun burde tatt hatten sin å gå. I fire år har hun samarbeidet med høyresiden av norsk politikk. Hun har brukt de samme fire årene til å kritisere sine samarbeidspartnere. Hun har brukt tiden til å raljere med alt som er på høyresiden. Hun har grått sine modige tårer for noen stakkarslige kroner i avgift. Venstresiden derimot har derimot fått gå i fred. Jeg misunner ingen som må gå inn i samarbeid med Venstre.

Venstre, med Grande som gallionsfigur, fremstår jo mer som en radikal sekt enn som et politisk alternativ.

Når man ser tilbake på hva de konkrete gjennomslagene de har fått har resultert i kan man kun bli skremt. Tapet av firesifret arbeidsplasser i flyplass-saken er et grelt eksempel.

Nå, deres biodrivstoff-hysteri som vil ende opp som en klimamessig tilbakegang viser hvor lite de forstår av verden rundt seg.

De er farlige i mine øyne, noe fanatikere ofte er.

Nei venstre har jo ingen ting å fare med. De har jo ingen løsninger for hvordan Norge skal utvikle seg videre. Det lille partiet bør derfor bare bli mindre og mindre, for så å forsvinne etter hvert. Siden de ikke har noe å komme med så blir det bare å komme med sur kritikk av andre partier, uansett om det egentlig ikke er noe å kritisere.

Trine Skei Grande, ta din hatt og gå, før du må !

Jeg blir vettskremt av venstrepolitikk. Norge blir ett nytt Hellas på 1 - 2 - 3 om denne politikken får fotfeste i Norge. Trø sykkelen får helt sikkert en ny storhetstid og det blir snart bom på sykkelstiene for å finansiere en tom Statskasse.

Skriv en ny kommentar