Vil du betale mer i skatt, Støre?

OSLO 20170421.
Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik før hennes tale på Arbeiderpartiets landsmøte 2017 i Folkets Hus fredag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Arbeiderpartiets landsmøte er i gang, og tåkefyrsten Jonas Gahr Støre har allerede rukket å lire av seg en rekke meningsløse meninger om rikets tilstand. Tirsdag sa han til Nettavisen at han føler det er dypt urimelig at noen med hans økonomiske situasjon har opplevd skattekutt. Det er selvsagt lov for en Ap-leder å ha 2,9 millioner i inntekt og formue på 65 millioner kroner, men en kan undre seg over hvorfor Jonas selv ikke har tatt initiativ til å bidra mer til fellesskapet.

Støre er ingen helgen; han er som de fleste andre. Han vil ha mest mulig kroner i sin egen lommebok, og unngå unødvendige utgifter. Det er derfor ikke overraskende at han har bedrevet skatteplanlegging, slik Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum har skrevet det så godt på sin blogg. Men det som nå er så flott er at FrP i regjering har kommet Støre personlig i møte: Regjeringen åpner nemlig for at han, og andre i hans sko, skal ha mulighet til å betale mer i skatt enn de allerede betaler, dersom de selv ønsker det. Dette skulle man tro det var full jubel for i Arbeiderpartiet.

Men neida. Aps finanspolitiske rådgiver Harald Jacobsen kaller forslaget om å betale mer i skatt, dersom man selv ønsker det, for et "idiotiutspill fra FrP". Dette bekrefter at tvang er det eneste virkemiddelet Arbeiderpartiet vil være bekjent av. Dersom Støre hadde hatt et reelt ønske om å betale mer i skatt ville han ha jublet for denne muligheten, men det gjør han altså ikke. Så hvor er denne dype urimeligheten i skattekutt, hvis han selv ikke ønsker å endre på det? Når en mann av Oslo-elitens indre krets prøver å blidgjøre fabrikkens fagarbeider, skinner det ofte gjennom.

Arbeiderpartiets skattepolitikk er arbeidsfiendtlig for landets arbeidere, og er en farlig vei å gå dersom vi ønsker et stabilt arbeidsmarked som sikrer flere arbeidsplasser. Arbeiderpartiets valgløfte, en skatteøkning på 15 milliarder kroner, vil øke skattebyrden for alle i samfunnet, inkludert bedriftene. Når bedrifter må betale mer i skatt, har de mindre muligheter for å ta risiko, utvide seg og ansette folk. Er det dette norske arbeidere trenger? Det tror ikke jeg.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

10 kommentarer

Skvatt

21.04.2017 kl.12:49

Flott or høgmoralske Støre! Han syner at han skjøner tydinga or ordet solidaritet, for ikkje å seie samskapskjensle. Slikt noko lyt me berre ha dersom alle bidreg i spleiselaget og betalar inn meir i skatt. Ikkje nokon lyt ha høvet til å snika seg unna. Då er det berre sånne sjenerelle skatteauker som høver. Og at privateigde verksemder ikkje kan tilsetja fleire grunna høge skattar, lyt ikkje vêre so farlegt. Istaden kan me skipa nye stillingar i offentleg administrasjon, t.d. for å syte for at alle nynorskkrav verte følgde slavisk og utan atterhald i alle samanhangar. Eg er viss på at båe høgmoralske Støre sjølv og alle andre hjå medlemskapen åt Arbeiarpartiet er samde i slik ein målsetting. Jau!

Ann

21.04.2017 kl.14:34

Alle som er i AP eller stemmer AP burde beregne hvor mye de hadde måttet betale i skatt i perioden Solberg-regjeringen har regjert, dersom AP hadde hatt makten istedet. Dernest burde de betalt inn differansen til statskassen, altså det de har fått i skattelette av regjeringen Solberg.

De som ikke gjør dette er hyklere.

Gneldre

21.04.2017 kl.14:58

Det er jo morsomt da:)

Håper alle fikk med seg at Martin Kolberg vil ta tilbake alle skattene blåregjeringen har fjernet eller kuttet, og i tillegg vil han øke skattene.

Når de lover at ingen med inntekt under 600 000 får økt skatt, så juger de. Jeg har en enkel, gammel bolig, - beskjeden verdi pga dårlig tilstand og til dels geografien. Eiendomsskatten til kommunen er slitsom nok, men AP ønsker jo også en boligskatt til staten. Jeg har inntekt langt under de 600 tusen...veldig langt under. Slipper jeg boligskatt? Neppe... slipper jeg høyere avgifter? Neppe..Jeg har heller aldri merket noe til omfordeling når AP har hatt makt og gitt rike mer skatt. For jeg har ikke fått noe mer..vært like fattig på inntekt som før. Så..la rikingene beholde pengene sine og kanskje investere i noen arbeidsplasser, så slipper staten søle dem vekk på alskens rare ting.

Larsen

21.04.2017 kl.16:14

Støre: jeg har et oppriktig ønske å betale mer i skatt enn jeg gjør idag, men dessverre har jeg noen skatteeksperter ansatt og det vil være direkte uforskammet av meg å blande meg opp i deres arbeide.

Ingjerd Kahn

21.04.2017 kl.16:21

Flott skrevet.

Nei-partiet Senterpartiet og reverserings-tåkepartiet Arbeiderpartiet med muligens SV, Rødt, MDG skal vinne valget? NEI TAKK.

Støre kan betale mer skatt om han vil. Noe jeg ikke tror han vil gjøre. I talen på landsmøtet mobber han personer som har ytret seg. NEI TIL MOBBING!

Vi har en handlekraftig regjering som har gjort noe med de 86 løftebruddene fra forrige regjering. Prisen av olje sank dramatisk. Mange mistet arbeidet. Nå har trenden snudd. Arbeidsledigheten går ned. Distriktene gjør det bedre. Bøndene er fornøyd.

Bruk stemmeretten i september. Stem borgerlig.

Sajber

21.04.2017 kl.17:29

Støre er en klovn.

....og noen klovner er mer skremmende enn andre.

Sajber

21.04.2017 kl.21:24

Det finnes flere posører på venstresiden.

Ingen vits å være snill dersom ingen hører om det.

Det er akkurat det Støre driver med. Prøver å skape et inntrykk av overlegen moral.

Mannen er skatteplanlegger og har i realiteten kun et ønske om å betale minst mulig skatt.

Man så det samme med snillhetsposeringen til sosialisten Lahlum. Han syntes ikke noe om at FrP ga skattelette så han valgte å gi bort de pengene.

Om Lahlum bare ville vær altruistisk hadde han styrt unna pressen.

...men uten pressen får jo ingen se hvor snille de er.

Jarl steinar lohne

21.04.2017 kl.22:47

Bruk stemmeretten folkens. Det er det viktigste. Har i mange år vært alt for lav. Stemmer du ikke stemmer du i realiteten på dem som vinner.

Finn Oddvar Stensrud

22.04.2017 kl.11:27

"tåkefyrsten Jonas Gahr Støre har allerede rukket å lire av seg en rekke meningsløse meninger om rikets tilstand."

Du henger deg på nettdebattantenes trang til å bruke kallenavn; hadde du selv likt å få en slik (eller annen) merkelapp, hengende på deg?

Det er ikke Støres skatt som er interessant; fra APs side er det snakk om å reverse skatteletten de blåblå ga de rikeste...og som knapt har skapt en eneste arbeidsplass.

Hilsen pensjonist og tidligere industriarbeider

Ps. Fra jeg begynte å jobbe som tenåring, og til i dag...er det ikke blå politikere som har stått på for oss arbeidere, det er det den faglige og politiske arbeiderbevegelsen som har gjort.

Finn Oddvar Stensrud

22.04.2017 kl.11:36

"tåkefyrsten Jonas Gahr Støre har allerede rukket å lire av seg en rekke meningsløse meninger om rikets tilstand."

Du henger deg på nettdebattantenes trang til å bruke kallenavn; hadde du selv likt å få en slik (eller annen) merkelapp, hengende på deg?

Ellers: Hva er det finansdepartementet driver med; bruker tid på et useriøst forslag...bare for å provosere.

Hva hjelper det om en prosent av de rikeste betaler frivillig ekstraskatt, når 99 prosent ikke vil gjøre det?

Dette blir for dumt...

Det er ikke Støres skatt som er interessant; fra APs side er det snakk om å reverse skatteletten de blåblå ga de rikeste...og som knapt har skapt en eneste arbeidsplass.

Hilsen pensjonist og tidligere industriarbeider

Ps. Fra jeg begynte å jobbe som tenåring, og til i dag...er det ikke blå politikere som har stått på for oss arbeidere, det er det den faglige og politiske arbeiderbevegelsen som har gjort.

Skriv en ny kommentar

hits