hits

Varsko, her kommer nullskatteyterne!

 

Varsko, her kommer nullskatteyterne! Slik lyder overskriften til tirsdagens VG-oppslag i mitt hode. En gladsak om fjerning av formueskatt på arbeidende kapital, ble satt i skyggen for de 3900 personene som kan ende opp som nullskatteytere som følge av forslaget.

Om frykten er noe annet enn misunnelse, er den ubegrunnet. Skatt på arbeidende kapital utgjør kun 0,6 prosent av statens inntekter. Det er ikke pengene det står på. Samtidig er denne skattleggingen en stor byrde for alle norske næringsdrivende i landet som er nødt til betale skatt på driftsmidler, næringseiendom, aksjer mm. uavhengig om bedriften tjener tjener en eneste krone. Det kan ta livet av selv den mest lovende gründerbedriften.

Også frykten for at noen ikke skal betale skatt er tynn som luft. Vi er ganske mange nullskatteytere i Norge, men de aller fleste er personer som lever på oppsparte midler, som allerede er opptjent og skattlagt i Norge. Fjerning av skatt på arbeidende kapital fører til en marginal økning av nullskatteytere på 0,8 prosent. Bekymringen for at noen ikke skal bidra i "spleiselaget" er i beste fall overdrevet.

Norske gründere og Norges næringsliv kjenner godt på de tøffe tidene vi er i. Derfor er det på høy tid å avskaffe særnorske skatteregler, som bare straffer oss selv.

5 kommentarer

Det tragiske er at idiotene ikke skjønner at når de formuende flytter og tar med seg formuen til utlandet så er det ikke mere å hente. Kolberg satt på trykk flytt bare flytt Fredriksen, en mann som hadde 10.000 arbeidsplasser i Norge. Det viser jo bare at sosialistene ikke setter pris på verdiskapende arbeidsplasser, det skal helst være arbeidsavklaring og tant og fjas, med kurs og arbeidstrening så statistikken for arbeidsledighet ser pen ut.

På tide å våkne! Vi har mange 0-skatteytere i Norge, svært mange faktisk. De fleste av disse er minstepensjonister, folk som er gamle, tjener lite og krever lite. Det var Kristin Halvorsen som skapte dette skatteregimet. Hurra for Kristin..!

AP vil minske forskjellene, og folk innbiller seg det betyr at de med lite, skal få mer. Niks, de minsker forskjellene ovenfra...de rike får litt mer skatt ( som de også glatt overlever), og de fattige forblir like fattige. Ikke innbill dere en plass at AP vil omfordele så dere/vi får mer å rutte med.

Jeg vet, for jeg er en av de med lav inntekt. Men jeg lar meg ikke lure når AP lover at ingen med inntekt under x antall kroner skal få økt skatt. Neida, kanskje ikke, men økte avgifter, økt eiendomsskatt til kommunen, og sleng gjerne på en boligskatt til staten. Det er AP, det, og jeg har ikke råd til AP!

Hei,

Kan noen bekrefte om det var VG eller Erna som kjørte i gang diskusjonen om formueskatten nå?

Så langt jeg kan se så har ikke Erna kommet med noen utspill på dette. Likevel lager VG og NRK masse negative oppslag om det.

Kan noen bekrefte? Var det Erna eller VG som startet dette...

Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ sier nå helt klart og tydelig Ja til EU, EØS og Schengen i Norge og vil sette i gang dette arbeidet straks valget er over den 11. September 2017 Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ vil øke skattene med 25 milliarder kroner og skattene kan øke enda mer enn 25 milliarder kroner. Vil øke Avgiftene med 15 milliarder kroner og avgiftene kan øke enda mer enn 15 milliarder kroner. Har ikke tall på hvor mye skattene og avgiftene kan øke utover disse tallene. Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ snur å sier helt klart og tydelig ja til tvangssammenslåinger av kommuner, fylker, lensmannskontorer osv

Skriv en ny kommentar