hits

august 2017

Velkommen etter, Arbeiderpartiet

High School Student in Class Licensed from: moodboard / yayimages.com

Arbeiderpartiet har lansert en rekke forslag i skolepolitikken som de nå går til valg på. De går til valg på flere helsesøstre, flere lærlingplasser og flere lærere. Ap har tydeligvis ikke fulgt med i timen for det er nettopp dette Fremskrittspartiet har sørget for i regjering.

Arbeiderpartiet kopierer altså regjeringens politikk og prøver å bruke den til egen vinning. Dette gjør mer rett og slett forbanna, spesielt fordi de prøver å lure velgerne til å tro noe som ikke er sant.

Med Arbeiderpartiets flertallsregjering i åtte år ble det ikke noen voldsom satsing på helsesøstre, lærlinger eller lærere. Og dette skal de altså få til nå? Det tviler jeg sterkt på. Et godt eksempel som viser at de ikke kommer til å gjennomføre er Ap-styrte Trondheim. Der bruker de pengene på helt andre ting enn helsesøstre. Det viser nok en gang at det er stor forskjell mellom ord og handling.

Fremskrittspartiet har sørget for å bevilge nesten 1000 millioner til skolehelsetjenesten, bevilget nok penger til at kommunene kan ansette 1000 nye lærere og økt lærlingtilskuddet med totalt 21 000 kr i året. Vi har med andre ord sørget for kraftig satsing innenfor det Arbeiderpartiet nå går til valg på.

Men jeg må også innrømme at det er litt smigrende, ettersom Ap har for vane å hente inspirasjon fra Fremskrittspartiet til ny politikk. Det betyr bare en ting; at Frp er et nytenkende og framtidsrettet parti med nye og bedre løsninger for Norge.

Hvordan skal Arbeiderpartiet gjøre skolen bedre når de ikke følger med i timen selv? Stem heller på et parti som viser handlekraft, stem Fremskrittspartiet.

Varsko, her kommer nullskatteyterne!

 

Varsko, her kommer nullskatteyterne! Slik lyder overskriften til tirsdagens VG-oppslag i mitt hode. En gladsak om fjerning av formueskatt på arbeidende kapital, ble satt i skyggen for de 3900 personene som kan ende opp som nullskatteytere som følge av forslaget.

Om frykten er noe annet enn misunnelse, er den ubegrunnet. Skatt på arbeidende kapital utgjør kun 0,6 prosent av statens inntekter. Det er ikke pengene det står på. Samtidig er denne skattleggingen en stor byrde for alle norske næringsdrivende i landet som er nødt til betale skatt på driftsmidler, næringseiendom, aksjer mm. uavhengig om bedriften tjener tjener en eneste krone. Det kan ta livet av selv den mest lovende gründerbedriften.

Også frykten for at noen ikke skal betale skatt er tynn som luft. Vi er ganske mange nullskatteytere i Norge, men de aller fleste er personer som lever på oppsparte midler, som allerede er opptjent og skattlagt i Norge. Fjerning av skatt på arbeidende kapital fører til en marginal økning av nullskatteytere på 0,8 prosent. Bekymringen for at noen ikke skal bidra i "spleiselaget" er i beste fall overdrevet.

Norske gründere og Norges næringsliv kjenner godt på de tøffe tidene vi er i. Derfor er det på høy tid å avskaffe særnorske skatteregler, som bare straffer oss selv.